Tuesday, August 11, 2009

VCD Perbaiki Bacaan Dalam Solat Anda


Bertahun-tahun saya mengkaji tentang bacaan dalam solat bagi masyarakat melayu. Kesedaran mengenai solat ini semakin bertambah dikalangan masyarakat melayu, Alhamdulillah. Tetapi yang menjadi masalah ialah ramai dikalangan kita bersolat tanpa belajar secara detail terlebih dahulu. Ini yang menjadikan solat kita menjadi tidak sah, tanpa kita sedari.

Antara 3 rukun sembahyang, rukun Qauli (bacaan) lah yang kita kalah. Maksud saya, terlalu ramai yang bacaan dalam solatnya adalah tidak betul.

Ramai yg bertanya, apa yg salahnya ? Kami dah hafal berpuluh tahun dah...

Itulah masalahnya ! Saya dah kaji dah semua ni. Anda hafal bacaan dalam solat tu ketika kecil lagi, mungkin usia 7 tahun, 8 tahun dan sebagainya, betul ?

Adakah anda sedar bahawa ketika kecil dahulu, anda hafal bacaan tu sekadar hafal je !! Anda tak tahu tajwid yg betul ketika menghafalnya, sebab masih kecil lagi. Anda tak tahu panjang-pendeknya, dengungnya dan makhraj huruf yg betul. Yang masalahnya ialah bacaan ketika kecil itulah yang anda bawa/baca hingga ke hari ini. Walaupun sekarang anda sudah 20 thn, 30, 40 atau 50 thn, tetapi bacaan dalam solat masih sama bacaan ketika kecil usia 7 tahun contohnya. BETUL TAK ?? Sedarlah wahai umat Islam, perbetulkan semula bacaan anda. Sebab itulah anda amat perlukan VCD saya ini. Saya ingin bantu anda.

Adakah anda tahu bahawa, jika kita salah baca (Bahasa Arab) dari segi panjang-pendeknya dan makraj hurufnya, makna perkataan itu akan berubah. Inilah yang menjadikan bacaan yang kita baca dah tak sama dengan apa yang Nabi ajar . Inilah yang menjadikan SOLAT KITA TAK SAH .

Adakah anda sedar bahawa ada 5 bacaan wajib dalam solat. Kelima-lima bacaan ini wajib kita baca dengan betul (bertajwid) kerana ia adalah rukun. Jika tidak, solat kita akan menjadi tidak sah.

Kelima-lima bacaan itu adalah :
1) Takbiratul ihram ( Allahu Akbar)
2) Al-Fatihah
3) Bacaan Tahiyat Akhir
4) Selawat pada tahiyat akhir
5) Beri salam ( Assalaamualaikum)

Ramai orang memandang remeh pada bacaan ini. Adakah anda tahu bahawa, jika anda tidak boleh baca pada 5 bacaan ini dengan betul dan bertajwid, maka solat anda selama ini tidak sah. Maka, anda adalah orang yang paling rugi didunia dan akhirat.

Fikirkan !!
Amalan yg mula-mula dihisab diakhirat nanti ialah SOLAT. Jika lepaslah solat anda/ tiada masalah dengan solat anda, maka selamatlah anda. Jika SOLAT anda tidak beres/tersangkut/tak sah, maka anda akan terus dihumban ke neraka.

Sebab itu amat penting, anda perbaiki sekarang sebelum ajal datang. Tidak ramai yang sanggup jumpa Imam/ Ustaz/Ustazah dan perdengarkan bacaan solat anda pada mereka.

Apa yg saya kaji, saya dapati antara kelima-lima bacaan yg wajib itu, Bacaan Tahiyat Akhir lah yg selalu ramai baca salah. Kenapa Bacaan Tahiyat Akhir sahaja ? ...kerana bacaan yg lain kita boleh dengar imam baca. Sebab orang kita ni memang suka ikut-ikut, balajar tak nak. Hanya bacaan Tahiyat Akhir sajalah yg dibaca senyap/perlahan, sama ada solat siang atau pun malam. betul tak ?? Saya dah test pada ramai orang termasuklah orang yg mahir baca Al-Quran. Tiba kat Tahiyat Akhir mereka gagal. Kerana mereka tak dapat dengar imam baca, jadi mereka tak dapat ikut baca macam imam. Baca Al-Quran bagus , tapi baca Tahiyat Akhir gagal, kenapa ? Sebab, bacaan Tahiyat akhir itu adalah bacaan ketika mereka hafal ketika kecil dahulu. Sepatutnya, apabila dah mahir baca Al-Quran, mereka patut perbetulkan bacaan dalam solat juga. Gunakan/apply tajwid ke dalam bacaan dalam solat. Baru lah betul. Yg tak tahu / tak mahir tajwid, bagaimana ? Itulah , tolong dapatkan VCD saya ini. VCD ini penting untuk membantu perbaiki bacan anda.

VCD ini akan membantu anda untuk memperbetulkan bacaan dalam solat anda. VCD ini adalah lain daripada yang lain. Ia tidak sama dengan VCD yang ada dipasaran. VCD yang ada dipasaran, hanyalah menunjukkan bacaan yang betul sahaja. Jadi, anda tidak tahu dimana salahnya bacaan anda.

InsyaAllah, VCD saya ini akan menunjukkan anda dengan detail, yang mana baca betul dan yang mana baca salah. Akan ditunjukkan kepada anda dimanakah kesilapan yang biasa kita buat, tapi kita tidak menyedarinya. Bahagian yang dibaca salah akan ditunjukkan dengan terperinci. InsyaAllah , anda akan tahu sendiri yang mana sama dengan bacaan anda selama ini. Jika bacaan anda selama ini adalah betul, Alhamdulillah. Tapi jika tidak, maka anda perlu perbetulkannya dengan segera.
Rugi jika anda tidak dapatkan VCD ini. Ia boleh membantu anda dan ahli keluarga anda .
Dapatkannya segera .

VCD ini mengandungi 2 keping CD
Harga VCD = RM 30 ( termasuk harga pos )

*Percuma --> Hadiah untuk anda yg berharga RM 30

Tak percaya ke ? Memang betul !!....anda tak rugi langsung, malah untung....

CEPAT !!! Jangan buang masa, dapatkan VCD itu ... sekarang juga...

Dapatkan yg Original !! supaya anda dapat BERKAT !!

Korbankan sedikit dari pendapatan yang Allah beri itu, untuk mendapatkan ilmu dan memperbaiki amalan yg akan menentukan kehidupan kita diakhirat nanti.


Cara Pembayaran :

1) Sila bank -in ke :
MAYBANK
SA'AD BIN JA'AFAR
1510-4305-1775

2) SMS --> Nama anda, Jumlah Bayaran, Tarikh , Masa dan Tempat

ke nombor --------> 012-6903669

3) selepas itu, saya akan contact anda, Insya-Allah


Segala pertanyaan, Hubungilah :

sbj7379@gmail.com
atau
012-6903669

Facebook/=Saad Jaafar

No comments:

Post a Comment

All comment must register 1st.Thank You