Saturday, July 3, 2010

BUKU TERBARU


Buku " PANDUAN Mencari Isi-Isi Penting Dalam Setiap Surah Dari Al-Quran
Dengan Pantas "

Mari kita sama-sama fikir ye ..........

1) Selama hidup ini, berapa surahkah yang anda tahu isi/ cerita didalamnya ?
2) Jika tahu, berapa peratus pula isi/cerita yang anda tahu dalam setiap surah itu ?

Jawapannya :
Anda terlalu banyak tidak tahu isi/cerita didalam Al-Quran kan !!!

** Mengapa ini berlaku ?? ......... Kerana kita ini terlalu mementingkan dunia sahaja, tetapi akhirat kita ambil mudah sahaja.

* Tidak malu ke kita ni ? Allah dah beri kita hidup berpuluh tahun, tetapi kita masih tak tahu cerita/isi/pengajaran didalam Al-Quran. Penerangan didalam Al-Quran adalah untuk kita iaitu panduan kepada kita.

-- Buku akademik.... habis kita belajar dan dalaminya. Malah ada yang mendalami akademik hingga ke Phd dan sampai peringkat tertinggi.
Bukannya tidak boleh belajar.....boleeeeeh. Tapi yang jadi masalahnya ialah Al-Quran kita hanya baca sahaja, tapi tak tahu maknanya dan malas memahaminya. Ayat Al-Quran adalah ayat-ayat Tuhan kita !! Allah ingin menyelamatkan kita. Mendalami, memahami dan menghayati ayat-ayat Al-Quran akan menjamin kebahagiaan kita diakhirat. Apabila mati, akademik kita tak bawa pun ke kubur. Tapi, penghayatan terhadap isi Al-Quran itu yang akan dibawa. Tetapi tidak ramai yang ingin menghayatinya. Seolah-olah tidak percaya pula dengan ayat-ayat Allah .....

Ramai diantara kita yang nak cuba membaca makna ayat Al-Quran melalui Terjemahan Quran kan ! Tapi, ramai yang cepat bosan, tak tahu nak baca dari mana dan tak tahu nak cari apa. Dah tu pula, Quran Terjemahan pula terlalu tebal. Jadi kita tak tahu nak cari tajuk-tajuk tertentu kan !! Ini adalah kerana Terjemahan Al-Quran yang ada dipasaran tidak senaraikan tajuk-tajuk kecil. Ini yang menyukarkan kita untuk mencari sesuatu maklumat.

Alhamdulillah........ Allah telah mengilhamkan kepada saya untuk menghasilkan buku yang bertajuk " PANDUAN MENCARI ISI-ISI PENTING DALAM SETIAP SURAH DARI AL-QURAN DENGAN PANTAS ".

InsyaAllah , buku ini akan membantu anda mencari maklumat yang anda tercari-cari atau yang anda inginkan dengan pantas. Seterusnya, anda akan mencari lagi cerita-cerita menarik dalam setiap surah dan akhirnya anda akan menjadi minat memahami ayat-ayat Allah.

Saya sudah survey, tiada lagi buku seumpama buku ini dipasaran. Buku ini boleh diperolehi daripada saya. Tiada dikedai-kedai.

PERACAYALAH ! Buku ini amat membantu anda dalam mengenali Al-Quran yang tercinta.

Cepat !!! Dapatkan buku ini yang berharga RM 10 sahaja. Sangat murah !

Sila Bank in ke dalam akaun :

Sa'ad Bin Ja'afar

MAYBANK
1510-4305-1775

kemudian,
sms
Nama, Tarikh bank in, Jumlah, Masa, Tempat
ke nombor

012-6903669

* Selepas itu, insyaAllah saya akan menghubungi anda dan mengepos buku itu ke rumah anda.

Segala pertanyaan, Hubungilah :

sbj7379@gmail.com

atau

012-6903669

facebook/Saad Jaafar

No comments:

Post a Comment

All comment must register 1st.Thank You